Innekalibrering

Innekalibrering


Kalibrering i våra lokaler innebär ständig tillgång till den breda spetskompens inom kalibrering, service och reparation av verkstadsutrustning som finns i våran inne-verksamhet. Dessutom innebär närheten till en stor mängd reservdelar bättre möjligheter till att åtgärda problem omedelbart. Vid akuta ärende skickar ni utrustningen direkt för snabbaste service, ni behöver då inte vänta på att vi kan planera in att kalibreringstekniker kommer till er. Slutligen kan det dessutom vara mer kostnadseffektivt att skicka utrustningen (beroende på verktygsmängd, storlek och var i landet ni befinner er) jämfört med den reskostnad som är förknippad med att vi kommer till er.


Moment- och vinkelnycklar

Helautomatisk kalibrering av elektroniska och mekaniska momentnycklar. Vår avancerade kalibreringsutrustning  kalibrerar även vinkelnycklar, vilket gör att du inte längre behöver skicka vinkelnycklar till Tyskland för kalibrering.

Kalibrering av de flesta märken och modeller upp till 1100Nm

Hög noggrannhet • Snabb hantering

Läs mer om kalibrering av moment- och vinkelnycklar, tryck på knappen nedan.


Hjulinställningsutrustning

Vi ser till att era mäthuvud blir servade och kalibrerade en gång per år!

Vi har två olika serviceavtal som vi erbjuder:


Avtal med lånemäthuvud

En trälåda med 4st lånemäthuvud skickas till er, inklusive retursedlar vilket gör det enkelt att returnera era mäthuvuden till oss. Kostnaden för dessa frakter är ungefär samma som en reskostnaden för en serviceman till er om man har möjlighet att dela resan med andra jobb. Då det i detta serviceavtal ingår lånehuvud under tiden, får ni inget stillestånd under tid för service/reparation. Skulle olyckan vara framme, så har ni givetvis även då tillgång till lånehuvud. (Dessa lånehuvud ses över, iordningställs och kalibreras efter varje gång de varit utlånade).

Avtal för mjukvaruuppdatering

Utöver service och kalibreringsavtal för din hjulinställningsutrustning kan vi dessutom avtala om att vi skickar uppdateringarna till er med automatik en gång per år (ni bestämmer själva intervallen för uppdatering). Ni installerar själva. Detta är en vanlig enkel Windows installation och tydlig svensk instruktion medföljer.

Avtal utan lånemäthuvud

Det går även att teckna serviceavtal utan lånehuvud. Avtalet kostar då inget. Då försöker vi tillsammans tajma service så det stör er verksamhet så lite som möjligt. Vi skickar då en tom transportlåda till er med retursedlar, och ni skicka mäthuvudena till oss. Detta tar normalt bara någon dag plus frakttid.


AC-stationer

Vi erbjuder även årlig service och kalibrering av AC-stationer där ni drar nytta av närheten till en stor mängd med reservdelar samt ständig tillgång till den samlade spetskompetensen som finns tillgänglig internt. Antingen skickar vi en tom transportlåda till oss med retursedlar för att förenkla er att skicka utrustningen alternativt skickar ni utrustningen direkt själva.


Övrig utrustning

Kontakta oss om du har annan verkstadsutrustning som du behöver kalibrera.


Kontakt för Kalibrering

Telefon: 0510-30 16 10
E-post: kalibrering@carpart.se

Copyright Lidköpings Carpart AB 2021. Alla rättigheter reserverade.